El servei d’abastiment d’aigua potable de Castelló amplia la seua flota de vehicles sostenibles

FACSA, l’empresa gestora del servei d’abastiment d’aigua potable de la ciutat de Castelló incorpora nous models que destaquen pel seu baix nivell d’emissions.

Castelló, 15 de desembre de 2019- FACSA, en el seu compromís amb la sostenibilitat i la cura per l’entorn, amplia la seua flota de vehicles respectuosos amb el medi ambient. Una iniciativa que es complementa amb la instal·lació de punts de recàrrega de cotxes elèctrics en els aparcaments de les principals instal·lacions de l’empresa.

En concret, l’àrea d’abastiment de la companyia ha incorporat un Renault Twizy -biplaça i 100% elèctric-, un Renault ZOE, també elèctric, i un Kia Niro -un híbrid de cinc portes amb motor elèctric de 43,5 CV-.

Tres vehicles que, a més a més de mantenir nivells de consumo molt reduïts, contribueixen a reforçar l’aposta de la companyia per la millora de la qualitat de l’aire en la ciutat, a més a més de promoure un model de transport més respectuosos amb l’entorn gràcies al seu baix nivell d’emissions.

Per cada 10.000 kilòmetres els vehicles híbrids emeten una mitjana de 1.850 quilos de CO2, mentres que en el cas dels elèctrics la xifra és de 850 quilos. Sitenim en compte que el la mitjana de quilometratge a l’any previst per al Renault Twizy i el Kia Niro és de 10.000 quilòmetres i de 20.000 per al Renault ZOE; es preveu que la seua utilització per als desplaçaments font a vehicles convencionals permetrà reduir en 14.000 quilos de CO2 la mitjana anual d’emissions.

Estes xifres s’ampliaran en la mesura en que es renove el parc mòbil de l’empresa. Així, els vehicles més antics es substituiran de forma progressiva per vehicles elèctrics, exceptuant aquells en els que, per les seues característiques, no siga possible. En aquests casos igualment s’optarà per l’opció més eficient des del punt de vista mediambiental.