FACSA dotarà per cinquena vegada a l’UJI de beques de grau per l’alumnat de Castelló de la Plana

FACSA, l’empresa gestora del servei d’abastiment d’aigua potable de Castelló, i la Universitat Jaume I de Castelló han renovat el conveni de col·laboració per la dotació de les «Beques FACSA per l’estudiantat de l’UJI resident a Castelló de la Plana», unes ajudes que l’empresa convocarà pròximament per a la realització d’estudis de grau en el curs 2020-2021 adreçades a l’alumnat de l’UJI que resideix a la capital de La Plana.

En l’acte han participat la rectora de la universitat pública de Castelló, Eva Alcón; el president de l’empresa FACSA, Enrique Gimeno; el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, i el cap del Servei d’Aigües Potables de FACSA, Manuel Breva.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha agraït el suport de FACSA a l’estudiant de grau de la Universitat Jaume I amb aquest cinqué programa consecutiu de beques. «Garantir l’accés a la formació universitària és una manera d’apostar pel talent jove que transformarà la societat del futur. Aquestes beques sempre han sigut importants, però en aquest context de crisi provocat per la pandèmia encara més, perquè faciliten que l’estudiantat puga accedir o continuar els seus estudis universitaris», ha destacat Alcón.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha traslladat a la institució «el compromís de la companyia de continuar construint les vies de col·laboració necessàries per a promoure el talent i facilitar l’accés de tots i totes a l’educació universitària, perquè, sens dubte, una societat amb una bona educació té garantit el futur», ha comentat.

FACSA dotarà amb 22.000 euros la convocatòria de beques en l’edició de 2020. L’ajuda es destinarà a satisfer totalment o parcialment la matrícula, en funció de criteris econòmics, resultats acadèmics i crèdits matriculats, i si l’import de la matrícula és inferior a la dotació de la beca, la diferència es podria atribuir als beneficiaris en concepte de bossa d’estudis. Els requisits per a optar a les ajudes seran estar matriculat en un grau de l’UJI i ser resident de la capital. Les ajudes es concediran en funció de criteris acadèmics que s’inclouran en la convocatòria que es publicarà pròximament.

FACSA manté una estreta relació amb l’àmbit universitari, en el seu ADN es troba la participació i millora de les activitats de la societat que l’envolta. La millora contínua és un dels pilars de l’èxit empresarial de FACSA i la formació és la base sobre la qual es projecta. Per això, l’entitat aposta per consolidar la seua relació amb la comunitat universitària. De fet, des de fa més d’una dècada, la firma manté una estreta relació amb l’UJI, participant en programes de pràctiques formatives, en projectes de fi de grau i en projectes conjunts com és la creació de la Càtedra FACSA del Cicle Integral de l’Aigua de l’UJI.