FACSA lliura 27 beques a estudiantat de grau de l’UJI resident a Castelló de la Plana

Després de signar el desembre passat el conveni de col·laboració del cinqué programa de «Beques FACSA per a l’estudiantat de l’UJI resident a Castelló de la Plana», l’empresa FACSA i la Universitat Jaume I han lliurat hui un total de 27 beques a estudiantat de grau de la Universitat, destinades a ajudar-lo en el pagament de la seua matrícula.

El programa ha rebut un total de 180 sol·licituds, que s’han analitzat tenint en compte tant criteris acadèmics com econòmics, a fi de determinar a quin estudiantat es destinaven els 21.900 euros de pressupost.

L’acte de lliurament de les beques, que s’ha celebrat virtualment, ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president de FACSA, Enrique Gimeno; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, i el director del Servei d’Aigües Potables de FACSA, Manuel Breva.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha transmés l’enhorabona a l’estudiantat becat i ha destacat la seua capacitat d’esforç i orientació a l’excel·lència com una de les claus per a obtindre millors oportunitats de creixement professional. En la seua intervenció també ha ressaltat l’imprescindible paper de les universitats per a construir una societat millor, i ha manifestat «el compromís de la companyia de continuar col·laborant amb la Universitat Jaume I, i també amb l’Ajuntament, per a promoure el talent i altres reptes orientats al progrés econòmic i social sostenible de la nostra ciutat».

Per la seua banda, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat l’esforç i l’exemple de l’empresa FACSA pel seu compromís amb la societat castellonenca i amb les generacions futures i ha agraït la seua aposta pel talent amb aquestes beques. La rectora també ha encoratjat l’estudiantat becat a «aprofitar aquesta oportunitat de créixer com a persones i com a professionals gràcies a la formació universitària». A més, ha assegurat que l’UJI continuarà impulsant ajudes perquè cap persona es quede fora de la Universitat per motius econòmics.

Finalment, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, també ha valorat «l’aposta pel talent dels castellonencs i les castellonenques que suposen aquestes beques i la sensibilitat de l’empresa FACSA, de la Universitat Jaume I i de l’Ajuntament per ajudar a crear noves oportunitats i impulsar el procés formatiu dels joves i les joves». En aquesta línia, Marco ha destacat altres iniciatives impulsades pel consistori per a fomentar i premiar el talent, a través de les Beques Talent Ciutat de Castelló o el Concurs Europa Transforma Castelló. «Contribuïm així a l’esforç econòmic que suposa la continuació d’estudis en l’actual context d’impacte econòmic derivat de la pandèmia», ha puntualitzat l’alcaldessa.